تامین آب بدن
2023-08-10حرکات اصلاحی قوز کمر
2023-08-23چطور در فصل تابستان کارایی خود را افزایش دهیم؟
ورزش کردن هیچگاه محدود به فصل خاصی نیست و در تمام طول عمر و برای حفظ سلامتی باید به آن پرداخت. اما برای تاثیر بیشتر این عمل لازم است تا در هر فصل بسته به ویژگی های آب و هوایی آن اقلیم تمرین کرد. تمرین کردن در هوای گرم وتابستان ملزم به رعایت نکات مهمی است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. با تکنیک برتر همراه باشید. ورزشکاران برای داشتن کارایی بالا در هوای گرم باید نکات خاصی را رعایت کنند. هوای گرم ممکن است باعث گرمازدگی شود و انرژی ورزشکاران را کاهش دهد.
۱- هیدراته ماندن ومصرف مایعات فراوان
به صورت کلی برای هیدارته ماندن نباید منتظر شوید تا احساس تشنگی به سراغتان بیاید. بلکه باید در فواصل زمانی مرتبی همواره آب بنوشید. حال تصور کنید در هوای گرم به چه میزان آب نیاز خواهید داشت.
ورزش در هوای گرم باعث افزایش دمای بدن میشود و بدن با عرق کردن به این فرآیند واکنش نشان میدهد تا دمای بدن کاهش یابد. با ورزش به صورت متوسط ۲ تا ۳ درصد از آب بدن کاهش مییابد. بنابراین بهتر است در حین ورزش آب بنوشید. میتوانید در استراحت بین ورزش میوه بخورید. خوردن میوه هم به تامین آب بدن کمک میکند. یکی از راههای تشخیص هیدراته ماندن، چک کردن رنگ ادرار است. اگر بدن شما به میزان کافی آب داشته باشد، رنگ ادرارتان باید زرد خیلی کمرنگ و شفاف باشد. اگر پررنگ باشد، یکی از نشانههای کم آبی بدن است.
نکته: مراقب باشید که بیش از حد آب ننوشید، زیرا این کار ممکن است باعث کاهش سدیم خون شود. برای رفع این مشکل میتوانید مقدار کمی نمک و شکر به آب آشامیدنی خود اضافه کنید.
۲- اجازه دهید بدن به آرامی به گرما عادت کند
بهتر است به تدریج سرعت و شدت حرکت را افزایش دهید. صبر کنید تا بدن به دمای هوا عادت کند.
۳- در گرمترین زمان روز از خانه خارج نشوید
بهتر است در ساعات اول صبح که هوا خنکتر است ورزش کنید. در میانه روز که هوا گرم است ورزش نکنید و اگر میتوانید ورزشهایی همچون ایروبیک در آب انجام دهید.
۴- لباسهای روشن بپوشید
لباسهای تیره گرما را به خود جذب میکنند. لباسهای سبک و روشن استفاده کنید که گرما را کمتر احساس کنید.
۵- غذا و میان وعدههای آبداربخورید
میان وعدههای آبدار همچون میوه بخورید. توجه داشته باشید که میزان آب بدن در گرما بر اثر تعریق کاهش مییابد و باید آن را با نوشیدن مایعات و خوراکیهای آبدار مانند میوه تامین کنید.
۶- از شرایط خطرناک آگاهی داشته باشید
زمانی که از شرایط خطرناک صحبت میکنیم، منظورمان گرمازدگی است. گرمازدگی یا آفتاب زدگی که شدیدترین شکل هایپرترمی (Hyperthermia) یا بیماری مرتبط با گرما است میتواند باعث نارسایی مغزی و اندامها و در نهایت منجر به مرگ گردد.
اگر در هوای گرم به فعالیتهای بیرون از ساختمان و در محیطهای باز میپردازید باید مراقب باشید تا علایم گرمازدگی در شما پدیدار نشود. اقشار خاصی مانند زنان باردار، سالمندان، کودکان، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و تنفسی و افراد کم تحرک در برابر گرمازدگی و بیماریهای ناشی از گرما آسیب پذیرترند و باید مراقبت بیشتری به عمل آورند. علائم عمومی گرمازدگی عبارتند از:
- احساس ضعف عمومی و خستگی شدید
- سردرد شدید و سرگیجه
- دمای بالای بدن و تعریق زیاد
- پوست قرمز رنگ
- رنگ پریدگی
- ضربان قلب بیش از حد زیاد یا ضعیف
- گرفتگی عضلات و اختلال حرکت
- حالت تهوع و اسهال
- از دست دادن هوشیاری
درمان گرمازدگی
- قرارگرفتن در جای خنک و به دور از تابش مستقیم خورشید
- کم کردن لباسهای اضافه
- نوشیدن مایعات خنک
- دوش آب سرد یا سایر اقدامات خنک کننده
- مراجعه به پزشک