اصول آمادگی برای دویدن
2017-08-22بدنسازی یا فیتنس! انتخاب شما کدام است؟؟
2018-01-13کودکان، آینده جامعه ما هستند؛ برای داشتن فرزندانی سالم و آیندهای روشن چه بهتر که عادت به ورزش کردن را به عنوان فعالیتی روزانه و مستمر از کودکانمان شروع کنیم تا از ابتدا رشد فیزیکی، روانی و اجتماعی آن ها را فراهم کرده و از دنیای الکترونیکی یا به اصطلاح دنیای کم تحرک و ماشینی امروز جدا کنیم. به طور کلی ورزش و تحرک بخشی از زندگی کودکان است. آدمی از ابتدا در رحم مادر شروع به حرکت میکند تا زمانی که عمر او به پایان میرسد پس حال سوال این است:
آیا تحرکهای طبیعی و بازیهای کودکانه میتواند جایگزین ورزش کودکان شود؟
پاسخ به این سوال خیر است؛ اگر جنبههای سرگرمی، تفریحی و لذت ناشی از ورزش کردن را نادیده بگیریم از جنبه های رفتاری و اجتماعی آن که منجر به کسب مهارتهایی همچون صبر، اراده ، پشتکار و روحیهی همکاری در سنین پایین میشود؛ نمیتوان چشم پوشید.
ورزش و تحرک مستمر تنها جنبههای فیزیکی کودک را شامل نمیشود بلکه از نظر ذهنی و روحی او را برای پذیرش مسائل مهمی در زندگی آیندهاش آماده میکند. اما ورزش های مناسب کودکان در سنین مختلف متفاوت است. والدین باید با در نظر گرفتن سن و فیزیک کودک خود ورزشهای مناسبی را انتخاب کنند. کودکان را می توان به سه رده سنی دو تا پنج سال(۵-۲)، شش تا هفت سال(۷-۶) و هشت سال به بالا تقسیم کرد.
ورزشهای مناسب گروه سنی اول ساده و پایهای هستند. بهترین ورزشها برای این سنین، حرکاتی ساده است که به بازی شباهت دارد و شما میتوانید بدون اینکه او را به کلاس ورزشی خاصی بفرستید با او ورزش کنید. بازی کردن با یک توپ سبک، پدال زدن با یک دوچرخه یا سه چرخه کوچک و بازی کردن در آب می تواند گزینههای مناسبی برای کودک شما باشد. آنچه که در این سن اهمیت دارد همراهی والدین است چرا که توانایی های حرکتی او محدود است و نیاز به همراهی دارد.
ورزشهای مناسب گروه شش تا هفت سال کمی می تواند جنبه تیمی و گروهی پیدا کند. در این سن هماهنگی بیشتری بین اعضای حرکتی وی وجود دارد. والدین می توانند با توجه به بودجه ای که دارند کودک خود را در باشگاهها یا کلاسهای ورزشی ثبت نام کرده و روحیه همکاری او را در کنار دیگر بچهها تقویت کنند. با توجه به سن کودک، مربی میتواند در کنار او نقش بسزایی داشته باشد و به طور تدریجی زمینه جدایی کودک از والدین فراهم میشود. ورزش هایی همچون شنا، ژیمناستیک ، فوتبال و هنرهای رزمی از جمله ورزشهای مناسب در این سنین است.
ورزش های مناسب گروه هشت سال به بالا طیف وسیعی را شامل میشود و کودکان میتوانند به طور حرفهای رشته ورزشی مورد علاقه خودشان را دنبال کنند. در این سن تواناییهای فیزیکی و همچنین قدرت تمرکز و میزان یادگیری آنها افزایش یافته و میتوانند ورزشهای توپی مثل والیبال، بسکتبال و دیگر ورزشهایی که کمی سرعت چاشنی آن است مانند اسکی، اسکیت و غیره را فرا بگیرند.
در کنار انتخاب ورزش مناسب و مهیج برای کودک باید والدین به این بیاندیشند که چگونه می توانند استمرار در انجام فعالیتهای ورزشی را در آنها تقویت کنند. ایجاد روحیه همکاری با فعالیتهایی چون پیاده روی، کوهنوردی، دو چرخه سواری در کنار خانواده از سنین کم می تواند عامل مهم و مؤثری برای ایجاد علاقه به زمینههای ورزشی مختلف در کودک باشد. ارزش گذاری برای کودکان به عنوان برنده و بازنده، علاقه و ذوق او را کاهش داده و موجب دلسردی وی میشود. پس با در نظر گرفتن علاقه، توان جسمی، سن و پیش زمینههایی که در محیط خانه برای او ایجاد شده است می توان رشته ورزشی را برگزید که منجر به رشد فیزیکی و روانی شده و سلامتی وی را به همراه دارد.
“تهیه شده درتحریریه مجله الکترونیکی تکنیک برتر“