نکات طلایی برای ورزش کردن در فصل تابستان و هوای گرم
2023-08-13سفیدهی تخم مرغ ؛ محبوب بدنسازان
2023-09-18قوز کمر چیست؟
در این مطلب میخواهیم گروهی از حرکات اصلاحی قوز کمر را معرفی کنیم. ابتدا ببینیم قوز چیست؟
ستون فقرات در حالت عادی از 20 تا 40 درجه دارای انحناست. اگر این زاویه بیشتر شود فرد دچار قوز کمر میشود.
انواع قوز کمر
1- قوز یا کیفوز وضعیتی
2- قوز کمر ساختاری
3- سایر
شایعترین نوع قوز کدام است؟
رایجترین نوع قوز، قوز وضعیتی است. این قوز به دلیل قرار گرفتن بدن در حالتهای نامناسب و نادرست ایجاد میشود. عادتهای بد در نحوه نشستن، ایستادن و خوابیدن باعث ایجاد و تشدید قوز کمر وضعیتی میگردد.
تشخیص قوز کمر
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که بخش زیادی از فعالیتهای روزانه خود را با کامپیوتر و گوشی سپری میکنید، باید مراقب باشید. چون در معرض خطر ابتلا به بیماریهای اسکلتی از جمله قوز کمر خواهید بود. فقط زمانی میتوانید نگران نباشید که... در وضعیتهای نادرست نشستن، ایستادن و خوابیدن قرار نگیرید.
تشخیص قوز کمر در موارد پیشرفته آن با مشاهده شخص غیر پزشک هم ممکن است. اما اگر در مراحل ابتدایی بیماری باشید، تشخیص آن حتما باید توسط پزشک انجام شود.
درمان قوز کمر
روشی که پزشک برای درمان این بیماری استفاده خواهد کرد بسته به عوامل زیر متغیر خواهد بود، اما همواره انجام تمرینات ورزشی اصلاحی برای عموم مردم توصیه میگردد.
1- سن بیمار
2- اندازه زاویه انحنای کمر
3- علائم بیمار
4- علت اصلی ایجاد قوز
راههای درمان قوز کمر
پزشک با در نظر گرفتن عواملی که در بخش قبلی معرفی شد، اقدام به تشخیص و درمان خواهد نمود. روشهای درمان عبارتند از:
1- انجام ورزش و حرکات اصلاحی قوز کمر
2- فیزیوتراپی
3- استفاده از قوزبند
4- مصرف دارو
5- جراحی
هشت عادت مثبت و موثر برای بهبود شکل استخوانها و وضعیت بدن
-
صاف بایستید.
هنگام ایستادن کمر صاف، شانه ها باز و شکم به سمت داخل کشیده شود.
-
صاف بنشینید.
در هنگام نشستن کمر صاف، شانه ها باز و شکم را به داخل بکشید. همچنین اگر پشت میز نشین هستید و سر و کارتان با کامپیوتر است، به زاویه گردن و زانوها بسیار توجه کنید. زاویه نگاه به مانیتور باید 90 درجه باشد. یعنی نیازی نباشد برای نگاه کردن به مانیتور سر را به بالا یا پایین خم نگه دارید.
در مورد زانوها، بهترین حالت 90 یا 180 درجه میباشد. به این مفهوم که در صورت امکان از وسیلهای مثل زیرپایی استفاده کنید تا پاها کمی بالا بیاید و زاویه 90 درجه ایجاد شود. همچنین اگر زیر میز فضایی دارید که میتوانید پاها را در وضعیت باز و زانوی صاف قرار دهید حتما این کار را هر یکساعت انجام دهید.
-
تغییر دادن وضعیت بدنی ثابت
برای مدت طولانی در یک وضعیت ثابت نمانید و حتما تغییر وضعیت دهید. هر یکساعت حرکات کششی ساده و مخصوص محل کار را انجام دهید.
-
انجام تمرینات به کمک دیوار(wall slides)
پشت به دیوار بایستید. طوری که کل بدن به دیوار چسبیده و کمترین فاصله را از آن داشته باشد. دستها کشیده در بالای سر و پشت دستها به دیوار باشد. حالا بدون اینکه بدن از دیوار جدا شود، آرنجها را خم کنید و دستها را روی دیوار سُر داده و در امتداد شانهها پایین بیاورید.
بار دیگر با رعایت تمام نکات گفته شده دستها را پایینتر آورده و به بدن نزدیک کنید.
-
child pose
روی زمین و روی زانوها بنشینید و دستها را روی زمین و به سمت جلو بکشید. سعی کنید سینه به زمین و باسن به کف پا نزدیک شود.
-
رساندن کتفها به یکدیگر
برای رساندن کتفها به یکدیگر یکی از روشها قلاب کردن دستها در پشت بدن است. راه دیگر باز کردن دستها با زاویه 90 درجه در امتداد شانهها و هل دادن بازوها به سمت عقب و مکثی کوتاه است.
-
حرکت پلانک(plank)
-
حرکت پل باسن(bridge)
در این ویدئو گروهی از تمرینات و حرکات اصلاحی قوز کمر معرفی شده است. برای گرفتن نتیجه بهتر لازم است حداقل سه بار در طول روز این مجموعه حرکات را انجام دهید.